Perkara yang Perlu Dilakukan Jika Anda Memenangi Loteri

Terdapat banyak artikel di luar sana tentang cara memenangi loteri, tetapi yang ini lebih tertumpu pada perkara yang perlu dilakukan selepas anda benar-benar melakukannya. Jika anda menjadi salah seorang pemenang bertuah, anda memerlukan pelan permainan yang baik. Berikut ialah beberapa petua untuk anda bermula MEGA888.

1. Pastikan Anda Bersedia untuk Mendapat Perhatian

Memenangi loteri secara automatik akan meletakkan anda dalam perhatian.

Polis secara rutin menjalankan pemeriksaan terhadap mereka yang menang besar dalam loteri, dan IRS akan melihat sejarah anda. Apa-apa sahaja yang anda mungkin sembunyikan mungkin akan keluar. Selain itu, media selalunya ingin menemu bual anda, dan adalah idea yang baik untuk menjadikannya sebagai membosankan yang mungkin: anda pastinya tidak mahu semua orang di seluruh dunia mengetahui bahawa anda baru sahaja memenangi berjuta-juta!

2. Ambil Pembayaran Anda dalam Jumlah Sekaligus

Anda selalunya mempunyai pilihan untuk mengambil lebih banyak pembayaran yang lebih lama, tetapi ini sebenarnya adalah perjanjian yang lebih teruk. Mengambil jumlah yang lebih besar adalah lebih baik kerana anda boleh segera memasukkannya ke dalam bank di mana ia akan mula mengakru faedah. Kira keuntungan ini sebelum membuat keputusan untuk mengambil spread pembayaran yang lebih kecil dalam jangka masa yang panjang. Ia hampir selalu lebih baik untuk mengambil jumlah sekali gus.

3. Ambil Sedikit Masa untuk Mengambil Stok dan Kosongkan Kepala Anda

Selepas anda memenangi loteri, segala-galanya secara semula jadi akan berasa nyata untuk beberapa lama. Adalah idea yang sangat baik untuk mengambil cuti dari kerja anda dan mengambil kira keadaan anda. Jika boleh, tarik sedikit perhatian kepada kemenangan anda yang anda boleh.

Mengambil masa ini untuk menjernihkan fikiran anda membolehkan anda membuat penilaian yang rasional dan bijaksana tentang kemenangan anda supaya anda boleh membuat keputusan yang jelas dengan kemenangan anda. Elakkan membuat apa-apa janji tepat apabila anda menang yang anda akan menyesal kemudian hari. Sebaik sahaja anda mempunyai peluang untuk bertenang, maka anda boleh mempertimbangkan untuk membuat beberapa pilihan ini.

4. Tukar Nombor Telefon Anda

Tidak dapat dielakkan bahawa sebilangan besar orang ingin menghubungi anda. Ia adalah tugas anda untuk menjadikannya sesukar mungkin bagi mereka untuk melakukannya. Menukar nombor telefon anda ialah satu cara mudah untuk mengehadkan jumlah gangguan yang boleh anda hadapi.

5. Beli sistem keselamatan untuk rumah anda

Adalah perkara biasa bagi pemenang loteri untuk membeli rumah baharu, tetapi walaupun anda memutuskan untuk kekal, pastikan anda memasang sistem keselamatan.

6. Melabur dalam Pasukan Penasihat Kewangan

Perkara terakhir yang anda mahu lakukan ialah meninggalkan wang anda dalam kawalan amatur. Kemungkinan besar rakan dan keluarga anda akan mempunyai banyak idea tentang perkara yang perlu anda lakukan dengan wang anda, tetapi ini boleh menjadi sangat berbahaya jika mereka tidak mempunyai banyak kepakaran kewangan.

Sebaliknya, anda harus mengupah pasukan profesional, sekurang-kurangnya penasihat pelaburan dan pengurus portfolio. Profesional lain yang berguna termasuk akauntan cukai dan peguam harta pusaka. Ini sangat penting supaya wang anda berada di tangan sekumpulan orang dan bukannya seorang individu yang mungkin terpengaruh oleh pelbagai faktor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *