Bagaimana Memenangi Loteri!

Pernahkah anda terfikir bahawa anda mungkin akan menang dan memenangi loteri? Sekiranya ada, anda mempunyai banyak syarikat. Sebenarnya, kira-kira satu daripada setiap tiga orang di Amerika berpendapat bahawa memenangi loteri adalah satu-satunya cara untuk menjadi selamat dari segi kewangan sepanjang hayat mereka. Yikes !!! Ini adalah statistik yang menakutkan pada banyak peringkat.

Semua orang tahu bahawa kebarangkalian memenangi loteri adalah satu jangka masa panjang … untuk orang  APP EVO888 lain! Seberapa jauh kemungkinan memenangkan jackpot? Peluang sebenar anda untuk memenangi loteri bergantung pada tempat anda bermain, tetapi untuk mendapatkan jackpot dalam loteri satu keadaan, kemungkinan anda adalah sekitar 18 juta hingga 1, sementara loteri berbilang negeri mempunyai peluang setinggi 120 juta hingga 1.

Adakah anda dapat menggambarkan 18 juta orang? Saya tidak boleh, tetapi saya dapat menggambarkan orang ramai di Super Bowl. Berapa ramai yang menghadiri Super Bowl tahunan? Katakan 100,000. Sekarang bayangkan 180 Mangkuk Super dimainkan pada masa yang sama. Untuk mencerminkan peluang dengan tepat, daripada semua orang itu, 180 Mangkuk Super, hanya satu orang akan dipetik dari orang ramai untuk memenangi hadiah utama yang diinginkan.

Untuk meletakkannya dalam perspektif lain, ini seperti menambah kerumunan Super Bowl selama 180 tahun yang luar biasa, hanya untuk mengumpulkan cukup banyak orang untuk menandingi peluang. Adakah anda melihat betapa jauhnya peluang anda untuk memenangi jackpot? Ini membuat saya mual untuk berfikir bahawa ada orang yang mempercayai skema loteri untuk keselamatan kewangan mereka yang sudah tua.

Statistik menarik dari undang-undang purata.

Pada tahun 2004, rata-rata orang Amerika menghabiskan lebih banyak loteri daripada bahan bacaan atau menonton filem. Purata perbelanjaan loteri pada tahun itu ialah $ 184. Purata pulangan loteri hanya lima puluh tiga sen dolar. Bagi pelabur rata-rata, dalam tempoh empat puluh tahun, pasaran saham mengembalikan 811% lebih banyak daripada loteri.

Beberapa tahun yang lalu pada perjumpaan keluarga, seseorang dengan bangga mengumumkan bahawa mereka baru memenangi beberapa ratus dolar dalam loteri. Selepas ucapan selamat dan ucapan selamat yang biasa, Paman saya dengan tenang mengatakan bahawa dia telah mengetahui sistem yang membolehkannya mengalahkan loteri secara konsisten. Sememangnya kita semua mengejek tetapi pada masa yang sama kita mendesaknya untuk membagikan rahsianya kepada Holy Grail. Paman Peter hanya tersenyum dan melambai kami, tetapi dia memuncak minat kami sehingga kami tidak akan ditolak.

Setelah beberapa minit bermain cajoling, dia bertanya di antara kami yang bermain secara berkala. Beberapa orang mengakui bahawa mereka bermain sekali-sekala … tetapi hanya untuk bersenang-senang. “Berapa banyak yang anda belanjakan?” Uncle Peter bertanya. Konsensus rata-rata sekitar lima belas dolar seminggu. “Itu luar biasa!” terengah-engah Paman Peter, “kerana itulah tepatnya saya maju setiap minggu.” Sebilangan keluarga memutar mata dan mengerang kerana mereka segera melihat ke mana dia pergi. Beberapa yang lain terus mendesaknya untuk menyatakan formula. Akhirnya dia mengalah dan berkongsi rahsia. “Rahsia saya untuk keluar setiap minggu adalah ini … Saya tidak bermain! Setiap minggu saya tidak bermain, saya di depan.”

Di antara ejekan dan ketawa dan beberapa gulungan makan malam yang ditujukan, Paman Peter dengan ketawa menegaskan bahawa alasannya mempunyai kelebihan. “Sekiranya saya membandingkan diri saya dengan orang-orang yang bermain setiap minggu,” katanya, saya benar-benar keluar pada setiap seri. Selepas setiap loteri saya dijamin mempunyai $ 15 di dalam poket saya. Sekiranya anda bermain dan tidak menang, anda akan mendapat $ 15. Sebenarnya, ketika saya membandingkan diri saya dengan orang yang bermain, saya memenangi $ 15 setiap minggu. ”

Dari satu sudut logik Uncle Peter tidak dapat disangkal. Sebaliknya, saya tidak akan mencadangkan bahawa orang tidak boleh berjudi atau bermain loteri. Itulah perkara terakhir yang akan saya lakukan. Akan tetapi, saya akan mengatakan bahawa setiap orang harus menolong diri mereka sendiri dan keluar dari mentaliti “sesuatu yang sia-sia, dan semakin cepat semakin baik.

Bermain loteri atau perjudian adalah dua bentuk keseronokan dan hiburan yang sah, tetapi hanya di bawah pengawasan dua sebab berikut;

Nombor satu: jika anda bermain, anda benar-benar mampu kehilangan wang. Ini bermakna kehilangan tidak akan mempengaruhi kebahagiaan, gaya hidup, atau kesihatan kewangan jangka panjang anda dengan cara apa pun.

Nombor dua: (dengan andaian anda boleh mengatakan ya kepada nombor satu), anda benar-benar menikmati bermain.

Sekiranya anda menyukai keseronokan, kegembiraan, ketegangan atau apa sahaja yang anda dapat daripada bermain, lebih daripada anda menghargai wang yang anda hilang , maka anda akan menang setiap kali anda bermain.

Sekiranya anda tidak dapat mengatakan “ya” untuk kedua-dua alasan untuk bermain, maka anda mungkin ingin mencuba kaedah lain untuk menang setiap minggu … ikuti contoh Uncle Peter dan berhenti bermain!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *